pondělí 7. července 2014

Alkofest 2011 ve Vrchlabí

22.07. 2011, Hans

...to zase pili nahoře desítku a teď na nás z mraků chčí! No prostě vod rána zejma, která k červenci vůbec nelícuje a nás čeká vejlet do podkrakonošova. Volám tam, páč sou kucí nedočkaví, jesi to vůbec sojka estébačka nenaprášila sveřepému rýbrcoulovi, že se tam má konat Alkofest, aby to zkoukl klackem a poslal nějakej marast na nebohé čírovce. Ale asi to bylo v klidu, dokonce aj klacek vokázal, že za tím není bokobradý kapitalista Trautenberg a nedostatkem sebevědomí trpící pitomec hajnej, páč se to koná.
A tak co viď, nějaká ta voda, aspoň když se zmastíme, tak nás to vomeje, jenom to pak budou muset fajci posejpat pylinama páč po nás budou zvostávat mastný kola jak na polívce. Nohám to neva, vybavíme se TPO a těm to neuškodí. Jo, to je Těžká Punková Obuv. Zkratky mám někdy rád, asi to vzniklo v dětství, kdy sem někde vyštrachal starý ABC kde se objevila stolní hra, v níž LM (lidové milice) mastili diverzanty, házelo se koskou a tahaly rozkazy, kde bylo třeba "BVP na RPG pal!" Co mě ale přišlo divný, nějak sem vod rána slyšel v uších štěkot kulometů velbloudích stíhaček a cejtil olej z motoru. A už vim proč! Vono to nakonec není tam co loni, ale Alkofest je letos ve Vrchlabí na letišti! Inu, naskládali sme se Címrovi do hvězdného korábu, pokoupili flaškoví a vyrazili horám vstříc. Flaškoví mě jako obvykle opět otevřelo fylozofické vokýnko, neb sem raději nevzal z lednice, ale z regálu. Próč? Chachá... prostě z regálu je teplý, tak se mě nebude chtět tak rychle chcát a navíc když je teplý, tak to víc mastí kebuli. A to sem potřeboval, protože jestli na tom letišti bude Bigglesworth, asi bych tomu za střízliva nechtěl věřit. Mykej měl pivčo z domu, ale hnedle si vykoledoval trestný body a tak jako sankci bude na zítřejší hrání řídit. Gambáč a ještě v plechovce, to se nedělá! Benzínka za Hradcem, kucí baští bagety. Ty vole, to si teda žijeme! Na benzinkách totiž prý obvykle schůzují u kafe buď vrcholní politici a nebo mafiánští bosové. No prostě z louže pod vokap a nebo "kurva ke kurvě sedá", jak pěje Zdeněk z Chátry 76 v jednom textu. Cestou klasický tlachy, nějakej ten vtípek, už už sme mysleli, že v sobě Mykej objevil nějaký střevo pro erotický jinotaje, ale pak se zjistilo že mluví vo motoru. Holt bylo slepý. A přítomný smrad. Je dobrý, že se tu hojně pěstuje řepka, páč když sem si křoupnul a kucí se durdili a hned po mě cílili, mohl sem jen říct, to je řepka, to takhle smrdí, já za to nemůžu.
Tý jo, a sme tu! Fakt letiště! Hned se hrneme ke stánku s pívem, páč se těšíme na Krakonoše, protože "...takhle hořký pivo jenom tady je, když jich dáš tak patnáct, tak ti žízeň zažene... Krakonoš, mňam mňam, lahodný mok z Krkonoš!" Je to dobrý. Jenom CZ zjistil, že ten krakonoš co maj ve znaku, vypadá jak Ilja Rackůj. Dyť co by ne! Honza Krausů co má zase xicht připomínající slepici chlemtá na vobrazovce maťonku. Ale zpátky k tomu pívu, nebo už vlastně pro další. Dostal sem s Mykejem chuť na kafíčko, ale prej ho maj v letištní budově. Asi to říkal Biggles, kterej vod tý doby co sme přijeli seděl v rozkládacím lehátku tam co rolují letadla a nervózně se hryzal do rtů. Kafíčko nebylo, letištní budova vypadala jak důstojnická jídelna a tak sme tam nelezli, páč by tam stejně seděl Wilkinson a žvanil vo tom jak sestřelit Donewilskou jitrnici, a v čem je jeho lítající skleník SE5a lepčí než velbloudi i s jejich pověstnou zatáčkou. No radši sem pořídil foto s Mykejem a větrným rukávem v pozadí. Kdyby měl tu mikinu na sobě potisklou papulatym ajznboňákem v cajzkách, byla by ta fotka skvělá jako booklet na CD vod Priessnitz. Ač v pozadí nejsou hory vod Jesu. Inu, taky se vozval hlad a tak sem si dal to půlmetrový klábrdo co tam dělali na rozpálený mřejžce a co ho Pták trefně pojmenoval "knak jak hajzl". Tohle rozdávat vo politickejch mítincích (když už fakt jinde ty háky za podobný kampaně nejdou využít) po rynkách, byl by hostinskej z Vobušku z pytle ven Tviggy a eště by to v případě nepokojů mohli použít státní robocopové. Jen to nenamočit špatným koncem do hořčice. Pak fotka s CZ u stanového městečka, zbytek se schoval do auta, pár panorámat a potom už je fotka z backstage a dem se rychtovat... Nebylo to ani tak moc hrání, jako spíše strunorvaní! Trhl CZ, trhl Cemr a já do třetice taky. Zvukař se přišel na konci produkce voptat, co sem to trhl za strunu. Povidám že sem Éčkař. Ale i kdeže, pod jazykem nic nebylo, to by asi člověka pěkně rozlítalo na tom letišti. A než se ta struna dycky přerychtovala, vznikaly takový ty fajn pauzy, který se aspoň jednou Mykej popasoval vyplnit vtipem "...víte co dělá medvídek Koala, když hoří prales? Pije pívo!" Nějak sme to domlátili, Pracovní stroj alespoň vytáhl nějaký lidi z pod plachtoví. No jo, počasí neporučíš. Sic na to v našich zeměpisných šířkach již byli a dosud jsou odborníci, ale zvostalo dycky jen u sloganů s krepákem a chvojím. Ani tomu zvuku v kulturákách moc neuměli poručit, jak sme se mohli leckde již přesvědčit.
A to víte, na cestu sme si taky dali nějakýho Ilju, to vono je fakt dobrý. Záhy sme ale cestou museli kotvit u benzinky a zakoupit kozle v petce, naštěstí si toho Mykej moc nevšiml, asi by to mě a Ptákovi za to svý géčko v plíšku votloukl vo hlavu. Akorát to vodnesla žirafa. Stála tam tak u tý benzínky, celá polepená, holt u někoho to období proběhlo když coby kindroš lepil He-Many na skříň, no a Pták ji docela slušně vojel. Rakonsaj by se za to stydět nemusel, páč to bylo ve vejšce, bez jištění a bez kyslíku. Dyť jo. Biggles byl ulítlej na velbloudy a Pták holt de po žirafách. Dál už toho moc nebylo, jen sme se ještě potom co sme v Poličce vysadili Ptáka, kterej se chtěl jít ještě někam rožštípat pivčem - nevím jak to dopadlo, a CZ, kterej spěchal na pastelkovej, teda Colormeeting do parku - nic neříkal ale chodit v tom umí, stavili v Jedlový na hotelu. Tý jo a von tam točí Ruda! Pěkně nám namotal a bylo dobrý. Naštěstí sem už viděl z tý cesty všude jen Bigglese, tak sem ani neřekl "řepka" když sem si v lokále křoupnul a to bylo štěstí. Bo kdo zná Rudu Tobina, tak ví co bych si asi od něj za vyslovení toho slova vykoledoval. Kucí mě pak vzbudili, abych neměl na čele proleženiny vod stolu a jeli sme k domovům, neb zítra nás druhý den čeká koncert ve vraclavský hospodě U Švejka a v Oujezdě. Asi si ale natáhnem na sladký dřeva brzdný lanka, když sme struny nechali u Vrchlabí. Sme si pitomci nevšimli, jak je Ilja takovej sukovitej na těch ubrusech a slunečníkách a pak jak se někdo s gestem (naštěstí ne s xichtem, to je spíš pro Hory mají voči než na fesťák) Keitha Richardse rozmáchl do strun, hnedlevá to trhlo. Eště že má Mykej Cyklosport, tak nafasujem na příště ty nejhouževnatější brzdný lanka, co tam bude mít. Díky moc všem co Alkofest pořádali za pozvání a hlavně ať jim tam přestane chcát. Von Krakonoš není zlý, ale sem zvědavej, jak mi po něm bude druhej den...

Žádné komentáře:

Okomentovat